Exklusiv chokladprovning – 595 kr

8 november 2019 kl 17.30

Välkommen till en exklusiv chokladprovning tillsammans med Sanna Forslund och Chef Jungstedt där ni får smaka på chokladens histora och state of the art praliner.

Coco Sanna Chef Jungstedt exklusiv choklad provning
Sanna Forslund och Kalle – Chef Jungstedt

Sanna är en chokladexpert med en unik bredd och kunskap om choklad som är tillverkad på småskaligt vis runt om i världen. Sanna lever och andas choklad och det hon inte vet om chokladtillverkning och hantverkschoklad är inte värt att veta.

I Restaurang Copines lokaler på Östermalm kommer vi att tillbringa tiden tillsammans i en behaglig och stämningsfull lokal i direkt anslutning till Copines proffsiga kök. Endast en glasdörr skiljer kurslokalen från köket.

Restauran Copine Choklad avsmakning

Vi erbjuder en helhetsupplevelse i chokladens värld så att du verkligen kan uppskatta och förstå den arbetsamma processen bakom varje chokladbit och pralin. Genom att följa kakaons väg från exotiska träd till smakrika chokladkakor och glänsande praliner får du kunskap om hantverket och kakaons tusenåriga historia.

Kakaons historia

Under kvällen smakar du på bean-to-bar choklad, vilket innebär att chokladtillverkaren har valt ut kakaobönor med en önskvärd karaktär och skapat choklad från grunden, varje chokladbit bär på en historia och sin unika smakbild.

Exklusiv Choklaskurs med smakning av rå choklad

Tillsammans kommer vi resa längs ekvatorn och ta del av kakao från olika delar av världen. För att förstå hela processen får du smaka på själva kakaobönan och framförallt hantverkschoklad tillverkad lokalt i Sverige eller av chokladmakare som sällan når den svenska marknaden. Du får dessutom en exklusiv provsmakning av Kalles högklassiga praliner.

Du kommer lära dig om kakaons historia, chokladtillverkning samt tekniken kring chokladprovningar och vilka smaker du kan upptäcka i choklad, för att utveckla din smakpalett.

Exklusiv Choklasprovning och pralinsmakning

Dessutom kommer Kalle att ta dig genom processen kring hur de små glänsande pralinerna skapas av choklad för att ge ytterligare smakexplosioner.

Boka din plats den 8 november här – Pris 595 kr